Tietosuoja

Rovaniemen Palloseura tietosuojakäytännöt

Rovaniemen Palloseura ry
Kansankatu 9
96100 Rovaniemi

Toimimme rekisterinpitäjänä niille henkilötiedoille, joita keräämme jäsenistämme, kausikortti- ja verkkokaupan asiakkaistamme taikka muista sellaisista rekisteröidyistä, joilla on toimintaamme muu asiallinen yhteys.

Rekisterinpitäjänä olemme vastuussa näistä meille annetuista henkilötiedoista ja niiden käsittelystä.

Tietosuojassa kyse on luottamuksesta, ja yksityisyytesi sekä henkilötietojesi suojaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Sen vuoksi keräämme henkilötietojasi vain niissä määrin, kuin tarvitsemme niitä ylläpitääksemme ja hoitaaksemme jäsen- tai asiakassuhdettamme tai muuta niihin verrattavaa suhdettamme.

Tässä tietosuojakäytännössä on käsitelty niitä periaatteita, joita noudatamme henkilötietoja käsitellessämme.

1. Yhteyshenkilö henkilötietojen käsittelyä koskevissa asioissa

Pasi Pikkupeura
Rovaniemen Palloseura
Kansankatu 9
96100 Rovaniemi
pasi.pikkupeura@rops.fi / 040 755 1024

2. Henkilötietojen käyttötarkoitukset

2.1. Jäsenrekisteri

Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn suostumuksen taikka seuran ja jäsenen välisen jäsensuhteen taikka muun asiallisen yhteyden perusteella, jolloin lainmukainen käsittelyperuste on rekisterinpitäjän oikeutettu etu, etenkin seuraaviin käsittelyn tarkoituksiin:

  • Jäsenyyksien ylläpito
  • Kilpailutoiminnan toteuttaminen (esim. pelaajasiirrot, ottelupöytäkirjat)
  • Tulospalvelun ylläpito ja tilastojen julkaisu
  • Vakuutustietojen välittäminen vakuutusyhtiölle
  • Sähköinen jäsenviestintä
  • Jäsenkyselyt
  • Analysointi ja tilastointi
  • Jäsenpalvelun ja seuratoiminnan toteuttaminen sekä kehittäminen

2.2. Asiakasrekisteri

Henkilötietoja käsitellään perustuen rekisteröidyn suostumukseen, rekisteröidyn ja seuran välillä solmitun sopimuksen, taikka seuran ja asiakkaan välisen asiakas-, asiointi- tai sidosryhmäsuhteen tai muun asiallisen yhteyden perusteella, jolloin lainmukainen käsittelyperuste on rekisterinpitäjän oikeutettu etu etenkin seuraaviin käsittelyn tarkoituksiin:

  • Kohdennettu sähköinen suoramarkkinointi
  • Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen
  • Analysointi ja tilastointi
  • Tarjoukset, ostaminen ja palvelun toteuttaminen
  • Sisällöt ja niiden personointi
  • Asiakaskilpailut ja -arvonnat
  • Asiakaskyselyt

3. Käsiteltävät henkilötietojen ryhmät

3.1. Jäsenrekisteri

Käsittelemme rekisteröidystä seuraavia käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia henkilötietoja tai henkilötietojen ryhmiä:

  • Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet
  • Rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus
  • Demografiatiedot, kuten ikä, sukupuoli ja äidinkieli
  • Mahdolliset luvat ja suostumukset
  • Jäsensuhdetta koskevat tiedot, kuten, laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, tieto vanhempainvastuunkantajasta
  • Ottelutilastot, kuten, ottelut, maalit, varoitukset ja muut ottelutapahtumaan liittyvät tilastointitiedot
  • Palkan- ja palkkionmaksuun liittyvät yksilöivät tiedot, kuten henkilötunnus ja tilinumero
  • Seuran ja henkilön kilpailutoimintaan liittyvät tiedot sekä muut henkilön suostumuksella kerätyt tiedot, kuten henkilön kuva, henkilön pituus, pelipaidan koko

3.2. Asiakasrekisteri

Käsittelemme rekisteröidystä seuraavia käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia henkilötietoja tai henkilötietojen ryhmiä:

  • Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet
  • Rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus,
  • Demografiatiedot, kuten ikä, sukupuoli ja äidinkieli,
  • Työnantajayrityksen nimi, osoite ja y-tunnus,
  • Asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, arvonta- ja kilpailuvastaustiedot sekä peruutustiedot

4. Säännönmukaiset tietolähteet

4.1. Jäsenrekisteri

  • Jäseneltä itseltään tai hänen huoltajaltaan suoraan järjestelmään, sähköpostitse, puhelimitse, lomakkeella, verkkokaupan kautta, mobiilisovelluksen kautta tai muulla vastaavalla tavalla
  • Rekisterinkäsittelijän (esim. seurakäyttäjän) tai toimihenkilön (esim. erotuomarin) syöttäminä
  • Evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla
  • Suomen Palloliiton rekistereistä ja kilpailujärjestelmistä (esim. Taso)

Henkilötietoja voidaan kerätä ja kerättyjä henkilötietoja päivittää myös henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten yhteystietojen päivityspalveluja tarjoavilta viranomaisilta tai yrityksiltä, esimerkiksi:

  • VRK/Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden yhteystietorekistereistä ja muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä

4.2. Asiakasrekisteri

  • Rekisteröidyltä itseltään internetin kautta, sähköpostitse, puhelimitse, lomakkeella, verkkokaupasta tai muulla vastaavalla tavalla
  • Seuran jäsenrekisteristä
  • Seuran käyttämän lipunvälittäjän lipunmyynti- ja kulunvalvontajärjestelmästä
  • Erilaisten markkinointitoimenpiteiden ja -kampanjoiden sekä muiden vastaavien toimenpiteiden yhteydessä suoraan rekisteröidyltä

Henkilötietoja voidaan kerätä ja kerättyjä henkilötietoja päivittää myös yhteistyökumppaneiltamme sekä henkilötietoja koskevia palveluja tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten yhteystietojen päivityspalveluja tarjoavilta viranomaisilta tai yrityksiltä, esimerkiksi:

  • VRK/Väestötietojärjestelmästä, Postin osoitetietojärjestelmästä, puhelinyhtiöiden yhteystietorekistereistä ja muista vastaavista yksityisistä ja julkisista rekistereistä

5. Tietojen säilytysaika

Säilytämme käyttäjän tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen yllä kohdassa 2 määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Ellei rekisteröity ole kirjautuneena käyttänyt seuran sähköisiä palveluita tai avannut uutiskirjeitä viimeisen kahdentoista (12) kuukauden aikana, ja käyttäjän asiakassuhde tai muu henkilötietojen käsittelyperuste on päättynyt, käyttäjän henkilötiedot poistetaan ja muutetaan sellaiseen muotoon, ettei tiedon kohde ole niistä enää tunnistettavissa.

Voimme kuitenkin olla velvoitettuja säilyttämään joitakin käyttäjän henkilötietoja noudattaaksemme kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä myös asiakassuhteen tai muun henkilötietojen käsittelyperusteen päättymisen jälkeen.

6. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjän työntekijät ja seuran toimihenkilöt voivat käsitellä henkilötietoja voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti tässä tietosuojakäytännössä esitetyllä tavalla.

7. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Käytämme tässä tietosuojakäytännössä eriteltyjen tarkoitusten mukaisessa tietojenkäsittelyssä kumppaneita ja voimme tässä yhteydessä siirtää käsittelemiämme henkilötietoja sähköisessä muodossa EU- tai ETA-alueen ulkopuolella sijaitseville palvelimille kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä noudattaen. Niiden maiden osalta, joissa ei ole taattu tietosuojan riittävää tasoa, siirrot perustuvat asianmukaisiin suojatoimiin, kuten Euroopan komission tai valvontaviranomaisen hyväksymiin vakiosopimuslausekkeisiin. Voit pyytää tietoja näistä asianmukaisista suojatoimista ottamalla yhteyttä kohdassa 1 mainittuun yhteyshenkilöömme.

8. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Jäsenrekisteriin tallennettuja rekisteröityä koskevia tietoja luovutetaan Suomen Palloliitolle urheilutoimintaan osallistumiseen vaadittavan lisenssin rekisteröimistä ja hallinnointia varten, ja käsitellään Suomen Palloliiton ylläpitämässä Pelipaikka-rekisterissä. Lisätietoja Suomen Palloliiton noudattamasta tietosuojakäytännöstä voit saada osoitteesta https://www.palloliitto.fi/tietosuoja/

Emme myy tai vuokraa rekisteröidyn henkilötietoja kolmansille osapuolille. Luovutamme tietoja kolmansille osapuolille vain seuraavissa tapauksissa.

  • Voimme luovuttaa käyttäjän henkilötietoja toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla, tavalla.
  • Voimme luovuttaa tietoja tilastollista, tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten edellyttäen, että tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa.
  • Jos käyttäjä on erikseen antanut suostumuksensa seuran yhteistyökumppaneiden sähköiseen suoramarkkinointiin, voidaan käyttäjän tietoja luovuttaa tarkoin valituille yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Tietojen tarkastus- ja oikaisuoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteeseen:

Rovaniemen Palloseura / Tietosuoja
Kansankatu 9
96100 Rovaniemi

tai sähköpostitse osoitteeseen pasi.pikkupeura@rops.fi

Tarkastuspyyntö voidaan esittää myös henkilökohtaisesti osoitteessa

Kansankatu 9

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse pasi.pikkupeura@rops.fi

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse pasi.pikkupeura@rops.fi

Oikeus poistaa tiedot

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää poistamaan hänen tietonsa rekisterinpitäjän markkinointirekisteristä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse pasi.pikkupeura@rops.fi

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää siirtämään hänen tietonsa yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa toiseen järjestelmään. Oikeus koskee vain tietoja, jotka rekisteröity on itse toimittanut. Tietojen siirtopyynnöstä tulee ilmoittaa kirjallisesti yllä olevaan postiosoitteeseen tai sähköpostitse pasi.pikkupeura@rops.fi

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on aina oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle tavasta, jolla käsittelemme rekisteröidyn henkilötietoja. Valitus tehdään toimivaltaisen viranomaisen ohjeistamalla tavalla suoraan toimivaltaiselle viranomaiselle, joka Suomessa on tietosuojavaltuutettu.

10. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteriä koskevat manuaaliset aineistot säilytetään suojatuissa tiloissa. Digitaalisesti tallennetut ja käsiteltävät tiedot ovat tietokannoissa, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muiden teknisten keinojen avulla suojattuja. Tietokannat sijaitsevat ympärivuorokautisesti valvotuissa tiloissa, joihin pääsy on rajoitettu vain sellaisiin henkilöihin, joilla on työtehtäviensä perusteella tarve käyttää tietoja.


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

1. Yleiset ehdot

RoPS Verkkokauppa on Rovaniemen Palloseura ry:n verkkokauppa, jossa myydään seuran fanituotteita, kausikortteja sekä lippupaketteja. Seuraavia sopimusehtoja sovelletaan verkkokaupan ja sen asiakkaiden välisessä kaupankäynnissä.

Rovaniemen Palloseura ry pidättää oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja yksipuolisella päätöksellä ilman ennakkoilmoitusta. Tehtyihin tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olleita sopimusehtoja. Laissa tapahtuvat muutokset astuvat voimaan heti sellaisenaan, ellei laissa ole toisin määrätty.

2. Kauppias

Vastuullisena kauppiaana on Rovaniemen Palloseura ry.

Rovaniemen Palloseura ry
Kansankatu 9
96100 Rovaniemi
Y-tunnus: 0192429-9

Kauppiast vastaa verkkokaupan ylläpidosta ja tuotteiden toimituksesta.

3. Asiakas

RoPS Verkkokauppa myy tuotteita täysi-ikäiselle yksityishenkilölle (jäljempänä asiakas) ja huoltajan suostumuksella myös alle 18-vuotiaalle.

Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä. Nämä sopimusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat asiakkaan oikeuksia siitä, mitä pakottavassa lainsäädännössä on määrätty.

Asiakas on velvoitettu luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät kuluttaja-asiakkaalta vähintään nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen.

4. Tietosuoja

Asiakkaiden tiedot on tallennettu RoPS Verkkokaupan asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen ja hoitoon. Asiakastietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Asiakastietoja voidaan käyttää RoPS:n markkinointiin ainoastaan, jos asiakas on antanut siihen suostumuksensa.

5. Tuotteet ja hinnasto

Tuotteiden hinnat ovat tuotteen tilauspäivänä voimassaolevan hinnaston mukaisia. Tuotteiden hinnat eivät sisällä kuljetusta, ellei toisin ole mainittu.

6. Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. RoPS Verkkokauppa käyttää maksutapahtumissa Checkout Finland Oy:n ylläpitämää maksunvälityspalvelua:

Checkout Finland Oy
PL 322
33101 Tampere
Y-tunnus: 2196606-6

Lue Checkout Finland Oy:n tarkat maksuehdot

RoPS Verkkokaupassa voi maksaa kotimaisilla verkkopankkitunnuksilla, yleisimmillä luottokorteilla sekä laskulla tai osamaksulla.

7. Tilausvahvistus

Maksutapahtuman onnistuneen suorittamisen jälkeen tilausvahvistus lähetetään asiakkaalle sähköpostitse. Tilausvahvistuksesta on luettavissa kaupan yhteystiedot, yhteenveto tilauksesta, tilauksen hinnasta sekä toimituskuluista ja toimitustavasta.

Jos asiakas on luonut verkkokauppaan käyttäjätunnuksen, voi tilauksen sisällön tarkastaa myös käyttäjätilin tiedoista.

8. Toimitustavat

RoPS Verkkokauppa toimittaa tilaukset Postin ja Matkahuollon kautta kaikkialle Suomeen. Ulkomaan tilauksiin toimitustapa on Posti Parcel Europe.

Tilauksen toimitusaika on keskimäärin 2-5 arkipäivää tilauksesta, ellei tuotteen kohdalla ole toisin ilmoitettu. Postin ja Matkahuollon kuljetusaika on yleensä 1-2 arkipäivää.

Asiakas on velvollinen tarkastamaan lähetyksen 14 vuorokauden kuluessa vastaanottamisesta ja ennen tuotteen käyttöönottoa.

Verkkokaupan noutotilaukset ovat noudettavissa RoPS:n lipunmyynnistä Keskuskentältä RoPS:n VIP-tiloista, Poromiehentie 2. Lipunmyynti on avoinna:

Ma - Pe klo 16.00 - 18.00

9. Palautus- ja vaihto-oikeus

Verkkokaupasta ostetuille käyttämättömille tuotteille on kuluttajansuojalain 6. luvun 14. pykälän mukainen 14 vuorokauden palautus- ja vaihto-oikeus. Palautuksista on ilmoitettava etukäteen: fanikauppa@rops.fi

Palautus tulee lähettää aina postin kautta postipakettina tai sovittaessa RoPS:n Bingolle. Asiakas maksaa palautuksen postimaksun.

Palautuksen yhteyteen on liitettävä kopio kuitista sekä tilinumero maksusuorituksen palauttamiseksi. Maksusuorituksia ei palauteta käteisellä. Maksusuorituksen palautetaan vasta, kun RoPS Verkkokauppa on vastaanottanut tuotteet.

Asiakas on velvollinen säilyttämään palautusasiakirjoista tarvittavat kopiot. Postin asiakaspalautuksesta saatava seurantatunnus on ainoa keino lähettämisen todistamiseksi.

Pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. Tuotteet tulee pakata huolellisesti, jotta tuotteet eivät vahingoitu kuljetuksessa. Palautettavan tai vaihdettavan tuotteen on oltava käyttämätön ja myyntikelpoinen. Muussa tapauksessa maksua ei palauteta.

Mikäli asiakas ei ole noutanut postitse lähetettyä tilaustaan 14 vuorokauden sisällä saapumisilmoituksesta, palautuu tilaus RoPS Verkkokaupalle ja tilaus katsotaan perutuksi. Mikäli palautuksesta ei oltu ilmoitettu, RoPS Verkkokauppa vähentää palautettavasta summasta Postin lähetyskulujen lisäksi 10 € käsittelykulut.

Kuluttajansuojalain 6. luvun 16. pykälän kohdan 11. mukaan palautus- ja vaihto-oikeus ei kuitenkaan koske ottelulippuja. Kuluttajansuojalain 6. luvun 16. pykälän kohdan 3. mukaan palautus- ja vaihto-oikeus ei myöskään koske omalla painatuksella tilattuja tekstiilejä.

10. Reklamaatio

Reklamaatio on tehtävä viipymättä virheen havaitsemisesta. Asiakas on velvollinen esittämään tilausvahvistuksen, kuitin tai muun todistuksen ostoajankohdasta reklamoidessaan tavaran virheestä.

Reklamaatiot käsitellään ainoastaan kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen: fanikauppa@rops.fi